5 tips voor het gebruik van een crosstrainer

0
109

Als je net een crosstrainer hebt gekocht dan zul je direct met je eerste training willen beginnen natuurlijk. Toch is het beter om eerst nog een paar tips toe te passen. In dit artikel lees je hier meer over! Op deze manier haal je het meeste uit je crosstrainer, terwijl je ook nog eens problemen voorkomt.

Test de hartslagsensoren

Als je een dikke huid hebt dan werkt de verbinding van de hartslagsensoren minder goed, wat ervoor zorgt dat je onnauwkeurige resultaten krijgt als je gebruik maakt van je nieuwe crosstrainer. Daarom moet je ervoor zorgen dat je weinig eelt op je handen hebt. Daarnaast is het nog beter om een losse borstband te gebruiken om een nauwkeurige hartslagmeting te krijgen. De meting die je krijgt van de ingebouwde sensoren is namelijk niet meer dan een indicatie!

Verminder het geluid

Merk je dat je crosstrainer veel geluid maakt tijdens je training? Het is dan een goed idee om een paar dingen te doen zodat je het geluid dempt. Door dit te doen, zorg je ervoor dat je buren en/of huisgenoten minder last van je workouts hebben. Zo doe je er goed aan om een trainermat te gebruiken, wat bovendien je vloer beschermt. Ook bij andere cardio apparaten is het daarom slim om zo’n matje te gebruiken.

Check de kabelverbinding

Valt het scherm van je crosstrainer ineens uit terwijl je aan het trainen bent? Het is dan slim om even de kabelverbinding te controleren. Het kan namelijk nog wel eens gebeuren dat hier het probleem zit, daarom moet je ervoor zorgen dat de kabel van de crosstrainer goed verbonden is met het scherm. Hiervoor moeten de pinnen aan de achterkant van het kabel altijd recht staan.

Controleer de doos

Nadat je de grote onderdelen van je crosstrainer uit de doos hebt gehaald, moet je het karton nog niet weggooien. Het is juist belangrijk om eerst alles nog even te checken, wellicht zitten er nog kleine componenten in die je helemaal over het oog hebt gezien. Gebruik hiervoor bovendien de handleiding, hierin vind je namelijk een checklist met alle onderdelen die nodig zijn om de crosstrainer in elkaar te zetten.

Maak gebruik van accessoires

Nadat je je crosstrainer in elkaar hebt gezet en je je eerste training hebt gehad, kan het handig zijn om nog wat accessoires aan te schaffen. Op deze manier kun je alles uit je workouts halen en al je doelen bereiken! Mogelijk kun je je trainingen hiermee comfortabeler maken, terwijl je met een gadget ook je resultaten goed kunt bijhouden.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here