De voordelen van het inhuren van een Personal Trainer voor afvallen

0
80

Je denkt misschien dat personal training een noodzaak is, en dat iedereen die geen trainer heeft gek is. Of je kunt denken dat personal training geldverspilling is, en dat iedereen die wel een trainer heeft gek is. In deze blog bekijken we personal training door beide lenzen en bespreken we enkele van de voordelen, voors en tegens van het aanstellen van een personal trainer:

Voordelen van het aannemen van een personal trainer

  1. Een personal trainer kan naar je lichamelijke conditie kijken en een trainingsschema schrijven dat je helpt je specifieke fysieke fitness doelen te bereiken. Als je bijvoorbeeld al jaren gestaag sport maar nog maar weinig spierontwikkeling ziet, kan een personal trainer je helpen je training aan te passen aan je fitnessniveau en je lichaamstype, en er zo voor zorgen dat de kracht van je biceps (of je triceps of je gluteus maximus of alle spieren in je hele lichaam) door iedereen die je kent gezien wordt. Het inhuren van een personal trainer kan je helpen blessures te doorstaan door te zorgen voor een training die je hartslag omhoog krijgt maar de schade niet verergert. Een personal trainer kan je helpen gewicht te verliezen, spierdefinitie te ontwikkelen, of je BMI te verlagen. Vaak kan een personal trainer je helpen dit allemaal te doen en meer.Tip: afvallen personal trainer – YourHealthPT

    2. Een personal trainer kijkt toe hoe je traint en kan er zo voor zorgen dat je de juiste vorm gebruikt. We denken allemaal graag dat we de juiste vorm gebruiken, terwijl we in werkelijkheid gewoon niet naar onszelf kunnen kijken terwijl we oefenen zoals iemand anders dat kan. Verkeerde vorm kan leiden tot, in het beste geval, een gebrek aan resultaat, en in het slechtste geval, enkele zeer ernstige blessures. Een van de belangrijkste voordelen van een personal trainer die vlak naast je staat.

  2. Verantwoordingsplicht. De moderne levensstijl is echt een drukke levensstijl en biedt onbeperkte mogelijkheden om te werken, en onbeperkte mogelijkheden om je aan amusement over te geven. Deze twee extreme tijdvreters worden vaak in het leven gemasseerd met weinig tijd over om de dingen te doen die ons leven werkelijk kunnen verbeteren, zoals trainen. Door een personal trainer aan te nemen, neem je iemand in dienst die zich met hart en ziel voor je lichamelijk welzijn inzet. Je maakt afspraken met deze persoon; de meesten van ons zijn eerder geneigd een afspraak met een personal trainer na te komen dan dat we op eigen houtje gaan sporten.

Hoe te communiceren met je personal trainer

Een goede communicatie met je personal trainer is nodig om de beste resultaten te bereiken. Hier zijn wat extra tips die je kunt volgen:

  1. Fitness trainers zijn ook mensen (ook al lijken ze op Griekse goden)! Als je personal training krijgt, houd er dan rekening mee dat ook je trainer een gewoon mens is die misschien heeft moeten worstelen om tot het fitnessniveau te komen waar hij/zij nu op staat. Niemand wordt perfect fit geboren. We moeten er allemaal naar toe blijven werken.  Je trainer kan dus op een hoger niveau zijn dan jij, maar dat betekent niet dat hij niet weet hoe het is om op jouw niveau te zijn.
  2. Verschillende benaderingen gebruiken bij personal training. Trainers werken met een verscheidenheid aan mensen en ze weten dat iedereen een andere aanpak nodig heeft. Sommige mensen houden ervan voortdurend aangemoedigd te worden. Ze vinden het fijn om te horen te krijgen: “je kunt het”.  Het houdt ze op de been.  Het maakt ze enthousiast. Anderen echter verdiepen zich graag in het “waarom” van de dingen.  Ze willen niet alleen te horen krijgen dat ze het kunnen.  Ze willen weten waarom ze het zouden moeten doen.  Als dit jou beschrijft, stel dan gerust zoveel vragen aan je trainer als je wilt.  Je kunt bijvoorbeeld vragen: “op welke spieren werkt dit?” of “hoe zal dit me helpen in mijn dagelijks leven?”
  3. Communiceer je doelen aan je trainer. Als je voornaamste doel is om af te vallen, is het belangrijk dat je dit aan je personal trainer vertelt voor je begint. Als je doel is om spierspanning te ontwikkelen, voel je vrij om dit ook mee te delen. Iedereen heeft verschillende doelen. Sommige mensen willen misschien hun mobiliteit en algemene niveau van lichaamsbeweging verhogen om gezondheidsredenen.  Anderen proberen misschien hun hoge bloeddruk onder controle te krijgen.  En sommigen willen er gewoon goed uitzien voor hun trouwdag.  In elk geval is communicatie de sleutel.  Als je personal trainer niet weet wat je wilt, zal hij/zij je dat ook niet kunnen gevenUitgelicht: personal trainer afvallen
  4. Op je gemak zijn bij je trainer. Het is ook belangrijk dat je je op je gemak voelt bij de persoon met wie je werkt. Als je als vrouw liever met een vrouwelijke personal trainer werkt, moet je er voor uitkomen en dat zeggen in plaats van sessies met een mannelijke trainer te ondergaan. Als je trainer je gewichten laat doen die te zwaar voor je zijn vanwege een eerdere blessure, moet je hem dat vertellen.  Als je je bij de ene fitnessprofessional meer op je gemak voelt dan bij de andere, werk dan in plaats daarvan met die ene.
  5. Langzaam beginnen vs. snel gaan. Eén ding dat mensen vaak afschrikt als ze met personal training beginnen is te snel gaan. Je kent je niveau van fysieke fitheid omdat je hebt bijgehouden hoeveel je de laatste maanden of het laatste jaar aan lichaamsbeweging hebt gedaan. Je moet je niveau aan je personal trainer meedelen en hem laten weten hoe snel je je conditie wilt verhogen.  Als je binnen 3-6 maanden dat perfect gebeeldhouwde lichaam wilt, en je hebt geen bezwaar tegen strenge trainingen, hoe pijnlijk ze je daarna ook kunnen achterlaten, laat je trainer dan weten hoe je je voelt.  Aan de andere kant, als je het langzaam aan wilt doen en je gezondheid op de lange termijn in het algemeen wilt verbeteren, geef dit dan ook zeker aan je trainer door.  En als een oefening je eerder pijn dan alleen ongemak bezorgt, stop er dan onmiddellijk mee.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here