Lekker in je vel zitten!

0
84

Veel mensen zitten niet goed in hun vel en willen de switch maken naar een gezonde levensstijl. Maar Dit is vaak  een stap die moeilijk te zetten is om verschillende redenen. Mensen weten vaak niet waar ze moeten beginnen en wat nou precies goed is om te doen en te eten. Hieronder wat tips.

Gezond eten

Goed eten is een belangrijk onderdeel van lekker in je vel zitten. Wanneer je niet goed weet wat wel en niet kan qua eten dan kun je altijd terug vallen op de schrijf van 5. Wanneer je eet volgens de schrijf van 5 dan verklein je de kans op bijvoorbeeld hart- en vaat ziekten en je krijgt de voedingstoffen binnen die je lichaam nodig heeft.

Regelmatig bewegen

Het is belangrijk dat je veel beweegt wanneer je een gezond leven wil. Wanneer je veel beweegt voel jij je een stil fitter en ook verlaag je de kans op eventuele overgewicht. Hoeveel je beweegt en welke bewegingen je uitvoert dat verschilt per leeftijd en per persoon. Kijk waar je interesses liggen want wanneer je leuk vind wat je doet gaat het ook een stuk makkelijker om het vol te houden.

zorg voor een gezond gewicht

Zowel overgewicht en ondergewicht zijn niet goed voor je. Zorg daardoor onder anderen met de bovenstaande tips dat je een gezond gewicht bereikt en vervolgens ook vasthoudt. Wanneer je hier goed mee bezig bent loop je ook weer minder risico’s op lichamelijke maar ook op mentale klachten.

Kun je hulp gebruiken?

Het klinkt allemaal makkelijker dan dat het daadwerkelijk is. Maar gelukkig kun je altijd nog hulp inschakelen van professionals die weten wat ze doen en die je goed kunnen ondersteunen in dit proces zoals deze diëtiste in Enschede. Het is altijd fijn wanneer je een stok achter de deur hebt en weet wat er van je verwacht wordt.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here