Op zoek naar unieke urnen?

0
158

Ben jij op zoek naar unieke urnen? Wanneer je de as van jouw dierbare op een bijzondere manier wilt bewaren, zijn urnen een zeer geschikte manier. De as is zo veilig opgeborgen en kan op een mooie plek worden geplaatst. Dit kan bijvoorbeeld bij jou thuis, in een mooie vitrinekast of op een kleine herdenk altaar. Ook kan je de urn laten plaatsen op een urnengraf waar andere urnen bewaard worden. Wanneer je de as liever uitstrooit zijn er ook speciale soorten die het gemakkelijk maken om de as uit te strooien. Het kiezen van een urn is erg persoonlijk. Met allerlei verschillende kleuren, stijlen en materialen is er ruime keuze om de urn te kiezen die het beste bij jou en jouw dierbare past.

 

Uit welke soorten urnen kan je kiezen?

Wanneer je op zoek gaat naar urnen, zal je merken dat er veel verschillende soorten te verkrijgen zijn. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een compacte urn? Mini zijn gemakkelijk te plaatsen, omdat ze niet veel ruimte in beslag nemen. Deze plaats je gemakkelijk op een plankje of in een bijzonder hoekje van je woning. Of wil je juist een opvallende urn die een prominente plek inneemt in jouw woning of tuin? Dan zijn er ook grote urnen te vinden die geschikt zijn om buiten te plaatsen. Deze zijn van materiaal gemaakt dat bestand is tegen weersinvloeden. Wil je het as van twee dierbaren graag samen bewaren om een laatste wens te eren? Dan zijn er ook duo versies te verkrijgen waarbij het as in twee verschillende compartimenten bewaard wordt.

 

Voor welk materiaal urn kies je?

Urnen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Waar sommige materialen alleen geschikt zijn om binnen te plaatsen, zijn andere materialen, zoals brons en keramiek, ook geschikt om buiten te plaatsen. Zelfs wanneer je op zoek bent naar een duurzame urn, zijn er urnen te verkrijgen die van organisch materiaal zijn gemaakt. Deze zijn biologisch afbreekbaar, waardoor ze ook geschikt zijn om buiten te begraven. Zo kies je bijvoorbeeld voor een bamboe urn of een urn gemaakt van zout. Op deze manier herdenk je jouw dierbare op een ecologisch verantwoorde manier. Wanneer je graag voor een stijlvolle urn wilt kiezen, zijn er ook urnen te verkrijgen die met de hand beschilderd zijn of door kunstenaars zijn vervaardigd. Zo heb je een uniek stukje kunst waar jij met liefde en trots naar kunt kijken.

 

Andere manieren om het as van jouw dierbare te bewaren

Wanneer je het as liever niet in urnen bewaart, dan zijn er ook andere mogelijkheden. Zo zorg je dat je met assieraden het as van jouw dierbare altijd dichtbij je draagt. Met een ashanger in hartvorm heb je altijd een mooie manier om iemand te herdenken. Wanneer je liever geen ketting draagt, kan je ook voor een asring kiezen. Zo heb je een zilveren of gouden ring die je met een goed gevoel kunt dragen. Wanneer je jouw assieraad extra persoonlijk wilt maken, kun je deze met een vingerafdruk laten bedrukken. Ook kan je de naam en geboortedatum laten graveren, voor een prachtig aandenken. Zo zijn er dus vele manieren om het bewaren van het as erg bijzonder te maken.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here