Plantaardige Omega 3 producten zijn goed voor de gezondheid en het milieu

0
114

Bewust eten heeft de toekomst. Het behouden van onze planeet en gezond eten gaan hand in hand en houden in dat er minder dierlijke producten geconsumeerd dienen te worden. Dit heeft uiteraard betrekking op de consumptie van vlees, maar ook zeer zeker op vis. Wanneer we stoppen met de consumptie van deze producten dan is het natuurlijk wel belangrijk dat we alsnog alle nodige voedingstoffen binnenkrijgen die het lichaam nodig heeft.

Omega 3 dat zich vooral in vis bevindt is hier een goed voorbeeld van. Gelukkig is Omega 3 ook terug te vinden in onder andere lijnzaadolie en in bladgroenten, wat ideaal is omdat dit plantaardige vegan producten zijn die perfect passen in dit gezonde en duurzame dieet van de toekomst zonder dierlijke producten.

Steeds meer positieve invloeden van Omega 3 producten worden bekend

Er wordt nog steeds regelmatig onderzoek gedaan naar Omega 3 en er zijn verschillende onderzoeken die nog meer positieve invloeden van Omega 3 aanduiden. Een aantal zaken zijn algemeen bekend met betrekking tot Omega 3.

Zo is deze voedingstof essentieel voor de hart en bloedvaten en helpt het deze gezond te houden en klachten te voorkomen. Naast de hart en bloedvaten is Omega 3 ook voor zwangere vrouwen zeer zeker aan te raden, want het helpt namelijk bij de ontwikkeling van de hersenen van (ongeboren) baby’s.

Altijd de perfecte dosering door gebruik te maken van capsules

De dosering van Omega 3 is erg belangrijk, want te veel aan deze vetrijke voedingsstof kan leiden tot een verhoogd cholesterolgehalte wat natuurlijk niet goed is. Om ervoor te zorgen dat je precies de zogeheten aanbevolen dagelijkse hoeveelheid binnenkrijgt, is het aan te raden om gebruik te maken van capsules.

De meeste plantaardige Omega 3 vegetarisch supplementen worden geleverd in potjes met daarin capsules, zodat je dit nooit zelf hoeft te doseren en altijd precies binnenkrijgt wat je nodig hebt zonder hier verder moeite voor te hoeven doen. Steeds meer drogisten en zelfs supermarkten bieden een assortiment aan van vegan Omega 3 supplementen en ook op het internet vind je tal van webshops met een uitgebreid aanbod aan dit steeds populairder wordende vegan product.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here