Preventieve gezondheidsproducten op het gebied van horen, zien en meten

0
201

Je gezondheid moet eigenlijk altijd op één staan. Het is werkelijk het allerbelangrijkste wat je hebt. Zeker als je ouder wordt is het van groot belang goed voor jezelf te blijven zorgen. Ouderdom komt met mankementen zegt men wel eens, maar zolang het bij kleine mankementen blijft zijn er vele preventieve gezondheidsproducten verkrijgbaar die je kunnen helpen bij het optimaal leven. Preventieve gezondheidsproducten zijn in het leven geroepen om mensen zo lang mogelijk zelfstandig thuis te kunnen laten wonen, maar ook om de zelfredzaamheid buitenshuis te behouden. Denk hierbij aan preventieve gezondheidsproducten in de categorieën horen, zien en meten.

Wat zijn preventieve gezondheidsproducten?

Hiermee bedoelen we materialen die ondersteuning bieden op het gebied van gezondheid en gezond leven. In dit geval bedoelen we met gezond leven, goed horen, goed zien en goed meten. Die laatste categorie vergt nog wat uitleg maar daar komen we zo op terug. Ondersteunende en preventieve gezondheidsproducten zijn niet alleen bedoeld voor ouderen, ook jongeren kunnen hier zeker baat bij hebben. Het is namelijk op elke leeftijd belangrijk om met je gezondheid bezig te zijn en ervoor te zorgen dat je zo gezond mogelijk bent en blijft.

Gezondheidsproducten in categorie: horen

Een goed gehoor is erg belangrijk, het zorgt dat je een sociaal leven kunt leiden. Je kunt een praatje maken met anderen en verstaan wat de ander terug zegt. Ook telefoneren gaat een stuk gemakkelijker met een goed gehoor. Daarbij heeft het gehoor ook een beschermende functie, het gevaar aan horen komen is niet zomaar een gezegde namelijk. Natuurlijk verwacht je in deze categorie hoortoestellen en toebehoren zoals onderhouds- en reinigingsproducten. Maar ook gehoorbescherming voor wanneer je nog geen hinder ondervindt van een slecht gehoor is één van de preventieve gezondheidsproducten die in deze categorie thuis horen.

Zien, van bril tot lens

Een boekje lezen, het journaal bekijken, de lettertjes op de verpakking in de supermarkt lezen, autorijden of fietsen, het lijkt allemaal zo vanzelfsprekend. Maar als je zicht je in de steek laat, zijn dit soort dagelijkse bezigheden plotseling een zeer grote uitdaging. Goed zicht is van groot belang bij de zelfredzaamheid en alle artikelen die het zicht verbeteren of beschermen zijn dus preventieve gezondheidsproducten. Brillen en lenzen behoren uiteraard in de categorie zien, maar heb je ook gedacht aan bijvoorbeeld een beschermende bril voor het werken achter de computer? Of een bril die je helpt bij nachtblindheid?

Meten is weten

In deze categorie behoren de preventieve gezondheidsproducten waarmee je zelfstandig metingen kunt uitvoeren om je gezondheid in de gaten te houden. Meestal krijg je dergelijk verzoek van een dokter of specialist. Denk bijvoorbeeld aan bloeddrukmeters. Meten geeft rust, het zorgt ervoor dat je jezelf geen zorgen hoeft te maken. Je ziet dat de uitslagen goed zijn. Zijn de uitslagen toch verontrustend dan is een arts snel geraadpleegd en kun je grotere problemen voorkomen. Maar ook slaapmetingen kun je zelf eenvoudig thuis doen. Door behulp van de uitslagen kun je jouw natuurlijke ritme achterhalen en makkelijker in slaap vallen of wakker worden

Wil je informatie over hoe je jouw gezondheid op het gebied van zien, horen en meten kunt verbeteren en behouden? Kijk dan eens op de website www.caredelta.nl

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here