Snel afvall en? Probeer een koolhydraatarm dieet

0
153

Het nieuwe jaar staat voor de deur dus gaat ook iedereen weer nadenken over goede voornemens. Een goed voornemen dat bij veel mensen hoog op het lijstje staat, is afvallen. Weg met die overbodige kilo’s in het nieuwe jaar. Een manier om dat te doen is veel bewegen en sporten, maar het belang van goed eten mag daarbij niet onderschat worden. Steeds meer mensen kiezen voor een koolhydraatarm dieet, dit is een voedingspatroon waarbij je wel lekker kunt eten, maar wel kritisch let op het aantal koolhydraten.

Niet te veel koolhydraten eten

Koolhydraten zorgen voor energie in je lichaam. In veel producten zitten koolhydraten, waar jij je energie uit kunt halen. Echter, te veel koolhydraten kunnen al snel zorgen voor overgewicht, en dat is dus eenvoudig te voorkomen. Op vrijwel elke verpakking van voedsel kun je terugvinden hoeveel gram aan koolhydraten in de betreffende voeding zit. Bij een koolhydraatarm dieet streef je naar een maximum van 150 tot 200 gram koolhydraten per dag. Klik hier voor meer info over koolhydraten.

Koolhydraatarme producten

Als je denkt dat je al het lekkere eten en drinken moet laten staan als je een koolhydraatarm dieet volgt, dan heb je het mis. Er zijn tal van heerlijke producten te vinden die weinig koolhydraten bevatten. Zowel voor het ontbijt, de lunch en het avondeten kun je op die manier heerlijk en gevarieerd eten, maar wel snel afvallen. Belangrijk is vooral dat je hier goed op blijft letten. Koolhydraatarm eten heeft geen zin als je dit een paar dagen doet, maar werkt alleen als je dit voor langere tijd volhoudt. Daarom is het aan te raden om veel lekkere recepten online op te zoeken, zodat je kunt blijven variëren.

 

Besef je ook dat een gezonde levensstijl om snel af te vallen een combinatie van meerdere factoren is. Klik hier voor afslanktips die jou kunnen helpen om het nieuwe jaar goed te beginnen. Veel succes!

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here