Trailrunning: welke spullen heb je nodig?

0
140

Doe jij aan trailrunning of ben je van plan om hieraan mee te gaan doen? Dan is het belangrijk dat je goed weet welke spullen je daarvoor nodig hebt. Dat maakt het een stuk aangenamer, maar tegelijkertijd ook uitdagender, omdat je met de juiste spullen net een stapje verder kan gaan. Hieronder hebben wij een overzicht gemaakt met welke spullen je er allemaal goed bij kan gebruiken. Het is natuurlijk logisch dat goede schoenen en kleding nodig zijn, daarom zullen we die hier niet uitgebreid bespreken in dit artikel, maar focussen we op andere spullen om mee te nemen.

Een handige dry bag

Wanneer je lange afstanden gaat afleggen dan is de kans groot dat je ook veel spullen mee wilt nemen. Daarvoor kun je een normale rugzak gebruiken, maar wanneer je de natuur ingaat dan is er natuurlijk ook altijd de kans dat het hard gaat regenen. En je wilt niet dat alle spullen in je tas dan nat worden. Een dry bag is de perfecte uitkomt, zodat je zeker weet dat jouw telefoon en eventueel andere apparatuur veilig en droog in je tas zitten. Denk ook aan andere kleding die je bijvoorbeeld mee wilt nemen en droog wilt houden.

Bidon en voldoende eten en drinken

Neem ruim meer dan genoeg eten en drinken mee, want bij trailrunning kan alles altijd onverwacht langer duren. Voor welke reden dan ook. Misschien heb je de route onderschat, krijg je een blessure onderweg of zijn er andere redenen waarom je er langer over doet dan gepland. In dat geval is het belangrijk om een goede bidon voor het water mee te nemen en energierepen en andere spullen. Zo weet je zeker dat jij je geen zorgen hoeft te maken over het eten en drinken wanneer je lange afstanden af gaat leggen.

EHBO spullen meenemen

Zoals we hiervoor al kort aangegeven hebben, kan het natuurlijk altijd gebeuren dat er onderweg iets gebeurd. En aangezien je al snel ergens ver in de natuur zit, wil je zeker weten dat je jezelf verder kan helpen. Een klein EHBO doosje met wat spullen erin kan dan altijd goed van pas komen. Doe dit in je dry bag en neem het mee voor onderweg.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here