Wandel je fit

0
165

Wandelen is de meest beoefende sport van Nederland. Logisch ook want het is ontspannend en goed te beoefenen door nagenoeg iedereen ongeacht je conditie of lichamelijke gesteldheid.

Hoe goed is wandelen voor je?

Wandelen is een bezigheid waarmee je tussen de 2,50 kcal en de 5 kcal verbruikt per uur. Het exacte verbruik is met name afhankelijk van je gewicht en het tempo dat je loopt. Dit is niet een heel hoge verbranding vergeleken bij fysiek intensieve sporten. Het voordeel is ten opzichte van andere sporten dat je altijd en overal kunt wandelen. In de pauze op het werk, ’s avonds, wanneer je de kinderen van school haalt, na het eten of op weg naar de winkel. Daarnaast is het in veel gevallen ook gewoon een erg praktische manier om je te verplaatsen.

Wandelen helpt je dus om calorieën te verbranden en je algehele conditie op pijl te houden. Daarnaast helpt het je te ontspannen en is het goed voor je spieren. Omdat wandelen een erg natuurlijke beweging is het risico om een blessure op te lopen ook veel lager.

Er zijn legio onderzoeken geweest naar de positieve effecten van wandelen. We hebben een aantal conclusies voor je op een rij gezet:

  • Wandelen heeft een positief effect op je humeur
  • Wandelen verlaagt de kans op diabetes met ongeveer 60%
  • Het risico op hart en vaatziektes neemt af
  • Wandelen is goed voor je geheugen.

Wat heb je nodig voor het wandelen?

Een paar gezonde benen en voeten zijn wel handig wanneer je wil gaan wandelen (overigens zijn er zelfs voor mensen met een beperking of een blessure vaak nog genoeg manieren om te wandelen). Een paar stevige schoenen in combinatie met een paar goede wandelsokken zijn aan te raden om je voeten in goede conditie te houden. Mocht je wat meer hinder ondervinden na een paar keer wandelen dan is het aan te raden om eens een bezoek te brengen aan bijvoorbeeld een podotherapeut.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here