Wanneer val je teveel af en heb je daarvoor hulp nodig

0
75

het punt dat je een kliniek voor eetstoornissen binnen stapt, is het moment waar je het niet tot wil laten komen. Waar zit het punt dat streven naar het ideale lichaam verandert in iets ongezonds? Gelukkig zijn er maar heel weinig gevallen waarin dit uit de hand loopt, het komt vaak genoeg voor dat het goede voornemen om af te vallen niet gehaald wordt. Er zijn echter mensen die er een stuk beter in zijn en niet meer kunnen stoppen. Een goede indicator om in de gaten te krijgen wanneer je te ver gaat is het BMI. BMI geeft een goede ondergrens weer wanneer je te uitgemergeld raakt, uitgemergeld is echter meer een staat die een situatie beschrijft waarin je ver onder de minimale gezonde BMI waarde zit.

Wees er op tijd bij

Dit kan allerlei negatieve effecten hebben voor de gezondheid, denk hierbij aan het snel koud hebben, weinig energie door ontbrekende vetreserves en impotentie. Dit is kort gezegd niet iets wat je wilt. Het is vaak het geval als je hier aanbeland ben je geen rem meer hebt aan je eigen gedrag. Als je een eetstoornis hebt ontwikkeld is het heel moeilijk hier zelf van af te komen. Dit is dan ook een van de kenmerken, uit jezelf ben je niet meer in staat aan te komen. Je stelt altijd je doel aan naar beneden en forceert jezelf telkens minder te eten of een hoeveelheid waar een mens niet genoeg aan heeft om een dag op door te komen. Van een eetstoornis genees je niet zomaar, dit is een lang proces. Op tijd hulp vinden is dan ook beter dan wachten totdat het echt uit de hand loopt. Mocht je aanwijzingen krijgen vanuit je omgeving die je waarschuwen negeer deze dan niet.

De eetstoornis kliniek die uitblinkt

De kliniek Breda kan helpen bij onder andere eetstoornissen. Deze kliniek heeft de juiste mensen om te helpen bij verslavingsbehandelingen. Er zijn psychiaters , psychologen, verpleegkundigen en maatschappelijk werkers aanwezig die bekend zijn met het fenomeen en goed kunnen adviseren welke stappen het beste ondernomen kunnen worden. In deze kliniek kunnen ze bijvoorbeeld een ambulante dagbehandeling adviseren. Een kliniek als deze zal vaak als drempel hebben dat je daar dan opgenomen zit hoewel je hier misschien helemaal geen behoefte aan hebt. De ambulante dagbehandeling hier in tegen bestaat echter uit dagen in de kliniek waar tussen je naar huis gaat.

Tot de kern

Het wordt er ook erg belangrijk gevonden dat je inzicht krijgt in de oorzaak van je verslaving, om dan van daaruit te gaan behandelen. Dit werkt beter dan alleen nieuw gedrag aangeleerd krijgen. Als de instelling en jij in het oog hebben waarom je jezelf gedraagt als je doet. kan je van hieruit ook mentaal behandeld worden. In kliniek Breda doen ze dit door intensief met je bezig te gaan maar ook door groepstherapie te geven. Therapie in groepen is goed voor de afwisseling en bovendien kan het helpen om anderen in dezelfde situatie te leren kennen. Voordelen van deze locatie ten opzichte van andere is de goede bereikbaarheid, dit is van groot belang wanneer je er vaak naar toe gaat tijdens een behandeling. De kliniek Breda behandelt patiënten in twaalf op een volgende weken.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here